ČLANCI

ARTICLES

Search
  • Društvo sećanja

Први партизански аеродром

Велимир Јазић, 8. април 2018.


У селу Међувође, уз магистрални пут Козарска Дубица-Приједор, у мају 1942. припремљен је импровизовани аеродром, привременог карактера, са циљем пристајања мањих авиона на слободну територију. Била је то прва оперативна, и руку на срце скромна, ваздухопловна база партизанског покрета у Југославији. Први пилоти били су Дубичанин Фрањо Клуз и Височак Рудолф "Руди" Чајавец, ученик Универзитета у Београду и париске Сорбоне.


Фото: wikipedia.org


Почеци партизанске ескадриле "везани" су за ваздухопловство Независне Државе Хрватске (НДХ). Наиме, после формирања "зракопловства" НДХ антифашистички настројени пилоти и илегалци у његовим редовима тежили су пребегу на територију под контролом антифашистичких снага. Један такав случај одиграо се у другој половини маја '42. када су са залужанског аеродрома код Бања Луке полетели Фрањо Клуз (авион Потез 25) и Руди Чајавец (авион Бреге 19). Са Чајавцем је летео авиомеханичар Милутин "Мишо" Јазбец. Слетели су на приједорски аеродром Урије, иако је раније припремљена полетно-слетна стаза у Међувођу, али није кориштена у поменутој акцији. Убрзо након тога, да би се спречила окупаторска одмазда и уништење авиона, Клуз и подофицир и авиомеханичар Ивица Митречић (међу првима је прешао из редова НДХ на слободну територију) су полетели са Урија и приземљили се у Међувођу.

Споменик на локацији првог партизанског аеродрома на територији Југославије. Фотографија преузета са: wikipedia.org

Ескадрила је имала велики значај за морал устаничког народа не само у Поткозарју, него и диљем Босанске Крајине. Поред запажене борбе са злогласном Црном Легијом у близини села Орахова авијација је имала и пропагандно дејство бацајући летке дуж тока реке Уне. Лецима су позивали припаднике оружаних снага НДХ да се прикључе народноослободилачкој борби и обавештавали становништво о циљевима и постигнућима антифашистичког покрета. Половином јуна 1942. почела је велика офанзива окупаторских снага на планини Козари, те је стога и ваздухопловна база из Међувођа премештена у Лушци Паланку (под планину Грмеч). Убрзо је, међутим, уништена деловањем немачке авијације. Неколико дана пре тог догађаја Руди Чајавец је изгубио живот, док је Фрањо Клуз наставио са летовима све до септембра 1944. када је оборен изнад далматинског приморја.


На месту изградње прве партизанске ваздухопловне базе је '80-их година постављен школски авион, да подсећа локално становништво, али и пролазнике намернике, на време војевања. Протоком година су зуб времена и, понајвише, небрига потоњих генерација учинили од авиона руину која је, при погледу, изазивала сажаљење и ганутост уместо понос на пркосну одлучност обичног човека да се супротстави једном од највећих зала којем је историја сведочила. Године 2012. Општина Козарска Дубица је спровела обнову школског авиона вративши му пређашњи сјај.

Обележје у Mеђувођу. Фотографија преузета са: wikipedia.org
91 views

© 2018 by The Remembrance Society.

All rights reserved.

  • Black Facebook Icon

Proudly created with wix.com

Irig, Serbia

drustvosecanja@gmail.com